Nieuws

Terugblik: DHPA TechFest positief ontvangen

We kunnen terugkijken op een geslaagde en zonovergoten eerste editie van DHPA TechFest. Na 6 maanden werken stond op 17 mei jl. het event als een huis. Met meer dan 600 inschrijvingen kan ik niet anders dan zeggen dat de hechte cloud en hosting markt het event – na een jaar van stilte – wederom heeft omarmd. Gelukkig maar, want waar anders ontmoet de branche elkaar?

LEES MEER

Routebeschrijving en parkeren

Routebeschrijving

Vanaf A1 (zowel Amersfoort/Amsterdam als Amsterdam/Amersfoort):
Afslag A6 Almere/Lelystad, afslag Muiderberg (afrit 1).
Einde afslag naar rechts, vervolgens direct links het terrein van Naarderbos op (P3).

LEES MEER

DHPA TechFest springt in gat aanbod aan evenementen voor de hosting- en cloud technici in Nederland

17 mei aanstaande zal de Dutch Hosting Provider Association (DHPA) de eerste editie van het fonkelnieuwe DHPA TechFest organiseren aan het Gooimeer in het Naarderbos in Naarden. Het evenement is specifiek bedoeld voor technici uit de hosting- en cloudsector in de breedste zin en IT-studenten die een carrière in deze sector overwegen. Niet alleen zal het aloude NK Serverwerpen weer georganiseerd worden tijdens TechFest, maar er is ook een Academy Stage om studenten kennis te laten maken met het werkveld.

LEES MEER

In gesprek: “we zetten de technici in het zonnetje”

Er worden jaarlijks vele events en bijeenkomsten georganiseerd voor en door de IT-sector. Heel informatief en zinvol, maar soms ook gewoon een beetje saai. Dat kan anders! DHPA nodigt de technici die iedere dag aan de frontlinie staan uit voor het DHPA TechFest, het eerste festival voor en door de sector. Er zal niet alleen ruimte zijn voor muziek, workshops en goed eten. Er is ook een awardshow voor onder andere de cloud engineer van het jaar, waarvoor de nominaties nu geopend zijn. Ruud Alaerds, directeur van DHPA en DHPA voorzitter Sven Visser, gingen met elkaar in gesprek over de keuze voor dit wervelende festival.

LEES MEER

De voorloper van DHPA TechFest: DHPA Techday

Sinds 2011 organiseerde DHPA vrijwel jaarlijks een eigen event voor en door technici uit de internet sector met de naam Techday. Mede door de goede mix tussen inhoud en vermaakt groeide dit event uit tot een begrip. Het stond de bezoekers vrij om zelf een passend programma samen te stellen. Was je geïnteresseerd in opinie, dan kwam je naar de keynote presentaties. Wilde je hands-on tips dan waren daar de workshops en wilde je eens iets geks beleven dan waren daar de ludieke events als NK serverwerpen of een pubquiz. Het event had een bijzonder informeel karakter. Techday stond voor ontmoeten, leren, kennisdelen en samenwerken.
LEES MEER