LINE-UP 2018

Hoe je een groot bedrijf hackt in 2 dagen

Mischa van Geelen - Etisch Hacker

Ooit al eens willen weten hoe hackers echt te werk gaan, hoe breken hackers nou eigenlijk in op grote computer-netwerken? En wat kun je er tegen doen? Mischa vertelt het je tijdens DHPA TechFest.
In 2011 klopte de destijds 13-jarige Mischa Rick van Geelen aan bij de ABN AMRO om beveiligingslekken te melden in de banksystemen. Door de introductie van Responsible Disclosure kreeg Mischa de mogelijkheid om zijn skills in te zetten om overheden, organisaties en bedrijven te helpen hun ICT-veiligheid op orde te krijgen. Inmiddels staat de teller dan ook al op meer dan 250 meldingen. Mischa spreekt over hacking, technologie en de impact en gevaren van Internet op de maatschappij, en hoe de toekomst eruit gaat zien met het internet in het vooruitzicht.

Worden robots onze vrienden?

Maarten Steinbuch - Hoogleraar

We zijn wereldkampioen met onze autonome voetbalrobots, en we zijn als Nederland nummer 1 wereldwijd in high tech machines, en een living lab voor slimme en elektrische auto’s. We hebben de meest nauwkeurige chirurgische robots ter wereld. De technologische ontwikkelingen gaan zeer snel, en nieuwe mogelijkheden doen hun intrede. Hoe snel gaat dit nu, en waarom gaat dit zo snel, en wat zijn de implicaties?
Maarten Steinbuch is Universiteitshoogleraar aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij doet met zijn groep onderzoek naar robots voor de zorgsector (zijn team is wereldkampioen voetballende robots) en voor de industrie. Ook werkt hij aan elektrisch vervoer, zelfrijdende autotechniek en kernfusie. Steinbuch heeft een werktuigbouwkundige achtergrond, heeft 12 jaar in de industrie gewerkt, en is inmiddels 18 jaar hoogleraar. Hij is betrokken bij een aantal start-ups, zoals die op het gebied van chirurgische robots. Hij is de eerste winnaar van de KIvI Academic Society Award, vanwege zijn bijdrage in maatschappelijk belangrijke technologische ontwikkelingen.

Cool Tech: kennismaking met Quantum Computing, een verfrissende innovatie...

Cor van der Struijf - IBM & University of Warwick

We dompelen ons onder in de vreemde en wonderlijke wereld van Quantum Computing. Terwijl quantumcomputing vroeger het enige domein van natuurkundigen was, heeft iedereen tegenwoordig toegang tot deze technologie: je hoeft inmiddels geen natuurkundige meer te zijn om een quantumcomputer te gebruiken. Nieuwe doorbraken zijn mogelijk in ieder expertisedomein. Denk aan de gezondheidszorg, autonome auto’s, nieuwe financiële modellen, het gebruik ‘kwantummunten’. Wat kan onze sector leren van quantumcomputing?
Als IBM Q Ambassadeur en Adoption Leader Watson & Cloud Platform helpt Cor organisaties om te gaan met zakelijke en IT-uitdagingen. Cor is een vaste spreker op evenementen en gastdocent over de impact van innovatieve technologieën. Cor is gepromoveerd in de natuurkunde aan de Universiteit Utrecht en behaalde een Master in Business Administration met onderscheiding van Warwick Business School.

Immutable infrastructure; debugging without having snowflakes hanging around

Harry Danes - DevOps Engineer

Immutable infrastructure biedt diverse voordelen ten opzichte van “mutable infrastructure”. Maar hoe voorkom je de “snowflake server” na het debuggen van een issue via SSH?
Harry Danes is een DevOps engineer met een passie voor cloud oplossingen. In de laatste 2 jaar heeft hij zich extreem verdiept in de AWS cloud. Op dit moment bouwt hij aan cloud-oplossingen op wereldwijde schaal. Hierbij zijn termen zoals IaC, Serverless, Immutable infrastructure niet weg te denken. Als hij niet verstopt zit achter zijn beeldscherm maakt hij graag tochten op de racefiets.

DDoS aanval in de praktijk – memcached amplification

Pim van Stam - stichting NBIP

Een UDP amplification is één van de meest voorkomende DDoS aanvallen. In deze presentatie gaan we in op de werking van de memcached amplification als voorbeeld hoe DDoS aanvallen werken.
Pim van Stam is als security-expert werkzaam bij de Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP), dat de Nationale anti-DDoS Wasstraat (NaWas) beheert.

Waarom Nederland een geweldig land is voor ICO’s (Initial Coin Offering)

Herman Vissia Ph.D. - ByeleX

Tijdens deze presentatie neemt Herman je mee in de geschiedenis van bedrijfsfinanciering en laat zien dat met de komst van Blockchaintechnologie dit radicaal gaat veranderen. We gaan in vogelvlucht van 1602 naar 2018, het jaar waarin het eerste bedrijf in Nederland haar aandelen verhandelbaar maakt als cryptografische tokens.
Ondernemer en wetenschapper Dr. Herman Vissia komt uit een familie van techneuten. Begin jaren negentig bijt Vissia zich vast in een opdracht, die zijn liefde voor wetenschap, data en intelligente software tot volle bloei laat komen. Hem wordt gevraagd de onderhoudskosten van ‘offshore structures’, zoals boorplatforms, kritisch onder de loep te nemen. Het is een gebied dat tot dan toe geldt als kapitaalsintensief en onvoorspelbaar, maar dankzij de rekenarbeid en waarschijnlijkheidsanalyses van Vissia blijken enorme kostenbesparingen in deze bedrijfstak mogelijk. Het levensverhaal van Vissia is niet compleet zonder de naam van ex-wereldkampioen dammen, de Wit-Rus Anatoli Gantwarg. Na een intensieve werkrelatie met talloze Wit-Russische geleerden te hebben opgebouwd, promoveert Vissia in 2012, op voorspraak van de universiteit van Minsk, met een proefschrift over fundamentele informatica.

Wie is er werkelijk AVG compliant?

Arnoud Engelfriet - Adviesbureau ICTRecht

De eisen uit de nieuwe Europese privacywet (AVG) zijn streng en vereisen veel aanpassingen bij vrijwel iedere onderneming. Wat betekent dit nu voor de praktijk? Hoe vraag je toestemming, wat zet je in je register en welke beveiligingsmaatregelen moet je nemen?
Arnoud Engelfriet is partner bij ICTRecht sinds juni 2008. Hij is gespecialiseerd in internetrecht waar hij zich al sinds 1993 mee bezighoudt. Met zijn informatica-achtergrond richt hij zich graag op complexe technisch/juridisch ICT-vraagstukken en softwarelicenties (met name open source). Zijn website Ius mentis is één van de populairste van Nederland over ICT en recht.

Binnen ICTRecht is Arnoud onder meer kennismanager van de afdeling trainingen. Naast zijn werk bij ICTRecht is Arnoud parttime docent aan de Vrije Universiteit.

Say Cheese!

DELL EMC photobooth

  Je bent er dit jaar bij: het leukste event van de digitale sector. Maar dat wil je natuurlijk ook vastleggen. Kom naar de Volkswagen van DELL EMC. Zij zetten jou gratis en voor niets en op je allerbest op de foto. Zo kun je je deelname daarna mooi delen op social media.

  NK Serverwerpen

  Onderdeel van Cloud Olympics

  De zevende editie van het NK Serverwerpen vindt plaats op 24 mei 2018 tijdens DHPA Techfest. Wie kan het verste gooien met zware servers? Je kunt je vanaf nu inschrijven om deel te nemen aan dit legendarische Nederlands Kampioenschap.

  Deel 1: De bestrijding van fake webshops

  Chiel van Spaandonk - SIDN

  Consumenten bestellen producten via een webshop en ontvangen vervolgens helemaal niets of een namaak-product uit China. Hoe kan dit? Vaak wordt er gebruikgemaakt van eerder geregistreerde domeinnamen, zo komen deze webshops hoger in de zoekresultaten van Google.
  De gebruikte domeinnamen hebben echter niets van doen met de webshop: schoenen worden aangeboden bijvoorbeeld adviescommissiewonen.nl. Wat is de impact?
  Consumenten leiden schade, dat is natuurlijk het grootste probleem. Daarnaast is het schadelijk voor het vertrouwen in het .nl domein wat wij zo veilig mogelijk willen houden.
  Als proces eigenaar bij SIDN is Chiel van Spaandonk al geruime tijd bezig met geschillenbeslechting en abuse bestrijding in de (.nl) domeinnamen wereld. Aan de ene kant biedt hij hulp bij domeinnaamgeschillen (denk aan mediation) en aan de andere kant zet hij zich in voor de toenemende strijd tegen abuse. Veel van de werkzaamheden vinden plaats in samenwerking met verschillende partijen in de sector. Werkzaamheden met als doel .nl veilig en betrouwbaar te houden.

  VR Escape Room TIME

  Durf jij het aan?

  DHPA TechFest biedt je een spectaculaire Real Life – Virtual Reality ervaring. Wij laten je niet alleen Virtual Reality op een totaal andere manier ervaren, maar moedigen je team aan om samen te werken. De real life puzzels kunnen bijvoorbeeld alleen worden opgelost door de informatie uit de Virtuele wereld en andersom! Dompel je onder in de vele mysteries en los puzzels op door goed samen te werken. Lukt het jou om binnen de tijd uit te breken?
  Marvin Chin is een echte spelletjes fanaat! Bordspellen, sportspellen, computerspellen of rolspellen het maakt hem niets uit. Na zijn eerste ervaring in een escaperoom liet het concept hem niet meer los. De adrenaline, de kick van het ontsnappen en niet willen verliezen bracht de “speloholic” bij me naar boven. Daarom zette hij alles op alles en ontwikkelde hij een VR Escaperoom. Deze eerste VRescaperoom is onlangs geopend in Utrecht en ontvangt lovende kritieken.

  Rad van Fortuin

  NLDC geeft prijzen weg

   Ooit een legendarisch spelprogramma, en nu live in de stand van NLDC op de DDA Datavloer: het Rad van Fortuin. Kom je ook een gokje wagen? De hele dag kun je hier terecht om aan het rad te draaien, je maakt kans op een super mooie Weber BBQ! Wie wil dat nu net zo vlak voor de zomer?!

   Deel 2: Het herkennen van en samenwerken tegen fake webshops

   Giovane Moura - SIDN Labs

   Giovane geeft uitleg over: DNS-EMAP, een crawler en webshop detectie script ontwikkeld door SIDN Labs. Hoeveel fake webshops zijn er eigenlijk? Wat zijn de resultaten tot nu toe? En wat gebeurt er nadat een fake webshop is gedetecteerd? Veel partijen zijn in het buitenland gevestigd en dan kost het soms veel moeite om de juiste personen te spreken. Daarom werkt SIDN werkt samen met Registrar.eu en andere registries en roept zij nu ook hosting partijen op om samen de strijd aan te gaan.
   Giovane Moura is Data Scientist voor SIDN Labs, de research tak van SIDN. Hij haalde zijn Ph.D. aan de Universiteit van Twente en werkt aan onderzoeksprojecten om DNS services te verbeteren en misbruik te voorkomen.

   Serverless Computing

   Marcel Panse - Unless.com

   Als CTO bij Unless, ’s werelds eerste volledig serverless startup, weet Marcel Panse waar hij het over heeft. Aan de hand van de geschiedenis van de server legt hij uit wat “serverless computing” eigenlijk is – en vooral ook wat het niet is. Is de rol van DevOps uitgespeeld?
   Marcel Panse, CTO en mede-oprichter van Unless, was eerder chief architect bij Peecho en lead developer bij myTomorrows en Albumprinter. Als hij geen code schrijft, klimt hij graag of gaat met zijn familie op stap.

   Een radicaal nieuwe aanpak voor data protectie en cloud data management

   Willem van Engeland - Rubrik

   Data protectie is meestal niet het meest top of mind onderwerp bij service providers, maar wel één die belangrijker is dan ooit in een tijd waar bedreigingen als ransomware aan de orde van de dag zijn, regels als GDPR opgelegd worden, onderscheidende diensten en SLA’s ontwikkeld en nageleefd moeten worden. Hoe maak je data protectie eenvoudiger, schaalbaar en geschikt voor het automation en cloud tijdperk?
   Willem is een professional met meer dan 20 jaar ervaring in de IT. In deze 20 jaar heeft hij meer dan 8 jaar gewerkt met en voor service providers bij technology vendors en partners. Ook binnen Rubrik werkt Willem binnen het service provider team, verantwoordelijk als technisch consultant voor service providers in noord europa.

   Datacenters als Cloud Platform

   Stijn Grove - DDA

   De veranderende wereld voor hosting of cloud providers zorgt ervoor dat datacenters steeds een plek worden waar naast bandbreedte en internet exchanges een veelvoud van digitale services worden aangeboden. Een overview in de ontwikkelingen daarin vanuit een Nederlands en een internationaal perspectief.
   Stijn begeeft zich dagelijks in het hart van de Nederlandse digitale economie. Als directeur van de Dutch Data Center Association vertegenwoordigt hij de grootste commerciële datacenters van Nederland. Tegelijkertijd stimuleert hij buitenlandse partijen – variërend van multinationals tot startups – om zich in Nederland te vestigen en gebruik te maken van ons stabiele digitale netwerk. Zo zet hij zich als directeur van Digital Gateway to Europe tot ver over onze landsgrenzen in als ambassadeur voor de digitale mainport van Nederland.

   Deploy Contest

   Ondereel van Cloud Olympics

    Doe je mee met de Dell EMC Deploy Contest? Laat in deze game zien hoeveel servers je kunt deployen in een korte tijd. Overtref al je collega’s en ga er vandoor met de hoofdprijs!

    Film: The Smell of Data

    Geur als ludiek waarschuwingsmechanisme bij datalekken

    Hoe kan geur bijvoorbeeld datacenters, hosting providers of IT-service providers alarmeren bij een datalek of DDoS-aanval? Smell of data maakt datalekken ‘tastbaar’ door er een geur aan te verbinden. Leanne Wijnsma ontwikkelde een compleet nieuwe geur die (net als bij gas) wordt afgegeven zodra data wordt gelekt. Deze film over het project Smell of Data volgt de zoektocht naar een meer instinctief internet via de impact van datalekken op onze maatschappij, online privacy, geur als waarschuwingsmechanisme, ‘e-noses’ en uiteindelijk de reacties van het publiek op de ontwikkelde geur voor data. Een aanrader!

    Ijs

    HPE ijskraam

     Vorig jaar was het warm, heel erg warm. Dat vond HPE ook. Daarom zorgen zij voor de nodige verkoeling tijdens onze 2018 editie van DHPA TechFest. Op het voorterras kun je een ijsje ophalen en natuurlijk een praatje maken met de experts.

     VMware Cloud Provider Platform: Enabling Journey to Multi-Cloud

     Winston Benjamin - VMware

     Winston gaat kort in op het VMware Cloud Provider programma. Daarna zal hij vertellen hoe VMware Cloud Service Providers helpt in hun reis in een Multi-cloud wereld. Hierbij kan de uitgebreide VMware stack worden gebruikt door Service Providers om de dienstverlening naar de eindklant de optimaliseren?
     Winston is een IT-professional met 13 jaar ervaring in IT en Telecom. Hij heeft verschillende technische accountmanagementfuncties bekleed bij zowel hardware- als softwareleveranciers. Tegenwoordig is hij werkzaam als Solutions Consultant bij VMware.

     DDA Datavloer

     Maak kennis met je collega's uit een andere sector

     Kom ook een kijkje nemen op het buitenterrein. Dit jaar persenteren wij de creme de la creme van de Nederlandse datacenter sector in een grote tent. Wat kun je verwachten? Ontmoet de leading datacenters van ons land en praat met de experts over de veranderingen binnen de cloud- en hosting sector en hoe datacenters daar een rol in spelen. Tevens heeft de DDA Datavloer een eigen podium met enerverende pitches, eye openers en presentaties. Natuurlijk is er ruimte genoeg om te netwerken en kun je op de stands van onze partners informatie inwinnen.

     VMware Cloud on AWS integratie vanuit een service provider perspectief

     Jeffrey Kusters - ITQ

     Ondanks de enorme ‘buzz’ vanuit de digitale sector, worstelen veel organisaties nog steeds met hun cloud migratie. VMware Cloud on AWS maakt zo’n cloud migratie vanuit een technisch oogpunt zo eenvoudig als het uitvoeren van een vMotion. Maar hoe is deze dienst technisch opgebouwd, hoe integreert deze met native AWS services en hoe kunnen service providers deze dienst integreren met hun eigen oplossingen?
     Jeffrey Kusters is Technology Officer bij ITQ en vanuit deze rol technisch verantwoordelijk voor de Hybrid Cloud en IT Transformation Services practices van ITQ. Naast het vormgeven en uitdragen van deze practices, is Jeffrey als architect betrokken bij diverse projecten op het gebied van IT transformatie en cloud computing. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring en is VMware VCDX gecertificeerd (VCDX #252).

     Karikatuur

     Commvault - karikatuurtekenaar

      Laat jezelf vereeuwigen door een karikatuurtekenaar. Dat kan vandaag bij Commvault. Deze tekening zal het vast goed doen thuis of op kantoor!

      Academy Track

      Een speciaal programma voor studenten

      Speciaal voor studenten hebben wij een de zogenaamde ‘Academy Track’ opgezet. Samen met Marcel Schilders, directeur van de Cloud IT Academy, wandelen jullie door het DHPA TechFest programma heen. Daarnaast zorgen wij er voor dat je in contact komt met interessante bedrijven. Wie weet stel je direct je aankomende stage veilig, praat je over een bijbaan (bijvoorbeeld deze zomer) of kun je zelfs je droombaan binnen hengelen.

      Pubquiz: test je cloud- & hostingkennis

      Een speciaal programma voor studenten

      Ludo Baauw, CEO Intermax is een expert op het gebied van cloud en hosting. Hij draait al heel wat jaren mee in deze wereld en stelt jullie heel wat vragen. Deze quiz is bedoeld als opwarmer, als iets leuks. En je kunt er een te gekke prijs mee winnen. Doe je mee?
      Ludo Baauw is oprichter van de Intermax Group. Sinds 1994 houden deze bedrijven complexe cloudinfrastructuren en geavanceerde securitydiensten 24/7 beschikbaar voor organisaties die niet zonder een veilige en betrouwbare IT-omgeving kunnen. Er werken 100 specialisten op het snijvlak tussen cloudtechnologie en cybersecurity. De Intermax Group is 100% Nederlands en geheel zelfstandig gefinancierd.

      Gratis Golf Clinic

      Veeam, Insight, VMWare

       Train je golf skills op de driving range samen met Veeam, Insight en VMware. Altijd al eens willen weten hoe het voelt om te golfen? Dit is je kans om de kneepjes van het vak te leren.

       Storage redefined

       Jeroen Venema - HPE Nimble Storage

       In 15 minuten vertel ik je, waarom HPE Nimble storage interessant is en blijft in een snel veranderende storage-markt.
       Jeroen is een gedreven IT-professional met een jarenlange ervaring op het gebied van datacenter technologieën. Hij heeft de laatste jaren gewerkt als architect / presales consultant voor een system integrator, waarbij hij technisch verantwoordelijk was voor een portfolio aan clouddiensten. In de rol van Sales Engineer bij Nimble Storage, is Jeroen verantwoordelijk voor inhoudelijk advies aan partners en klanten.

       Innovatie op datacenter & cloud connectiviteit

       Jan Michiel Berkel - DCspine

       Cloud vraagt om innovatieve connectiviteit aldus Jan Michiel van DCspine. Op de DDA Datavloer geeft hij zijn visie op datacenter en cloud connectiviteit.

       Disruptie, transformatie, IoT, Cloud.. Nou en?

       Tony Krijnen - Microsoft

       We horen deze woorden zo vaak.. Cloud, disruptie, transformatie, IoT. Veel van deze woorden zijn echter tegenwoordig de hype voorbij en zijn echt concrete toepassingen en oplossingen geworden. In deze sessie leggen we graag aan de hand van demonstraties en voorbeelden uit de praktijk uit hoe Cloud, IoT echt al voor transformatie en disruptie zorgen.
       Tony Krijnen werkt voor Microsoft Nederland en helpt partners met de strategie en visie rondom technologie. In deze functie werkt hij veelal met verschillende IoT Partners. Tony werkt nu 23 jaar bij Microsoft en heeft uitgebreide kennis van de Microsoft Cloud Solutions, Microsoft Azure, Office 365.

       PARTNERS

       PLATINUM PARTNER
       PLATINUM PARTNER
       PLATINUM PARTNER
       PLATINUM PARTNER