Line-up 2017

Wie is de Mol: Maximale spelbeleving voor 650.000 app gebruikers

Anthony Potappel

Miljoenen kijkers en een bijbehorende app. Een optimale spelbeleving is van cruciaal belang. Dat vertaalt zich naar een 100% beschikbaarheid en snelle responstijden. Normaal gesproken geen bijzondere opgave, ware het niet dat er maar liefst 650.000 gebruikers waren. Dat leidde op piekmomenten tot wel duizenden requests per seconde. Hoe ga je daarmee om? Welke technieken zet je in om het gewenste resultaat te behalen?
Anthony zijn toolbox bestaat onder andere uit Ansible, Chef, Puppet en Jenkins. Hij gaat voor open (source) en de cloud en omarmt DevOps en weet dat een constante dialoog met ontwikkelaars in combinatie met een ‘agile’ werkwijze zal leiden tot maximaal succes. Anthony is het technisch geweten van CloudMerge en geeft invulling aan Continuous Delivery.

Hands-On LoRa: presentatie en lab

Niels Ardts

Niels Ardts vertelt over LoRa; een veelbelovende nieuwe technologie waarmee sensors data kunnen versturen.
Aan de presentatie is een Hands-On Lab gekoppeld waarbij je kennis kunt maken met deze technologie. Hiervoor gebruiken wij Arduino microcontrollers en een RN2483 LoRa module. Dit lab wordt stap voor stap begeleid door Niels Ardts en Thomas Renes.
Niels is als lead cloud architect in eerste instantie verantwoordelijk voor de volledige infrastructuur van Intermax. Hij zorgt ervoor dat ‘alles’ 24×7 in de lucht blijft, zonder calamiteiten en gevaren, én dat de infrastructuur continu aansluit op onze behoeften. Ook is hij medeverantwoordelijk voor een constante stroom aan innovaties en bedenkt hij hoe automatisering ons helpt onze tijd slimmer te besteden.

Hands-on: Network Automation on Juniper routers with Ansible and OpenConfig

Khelil Sator

Ever wanted to provision the network as easy as other IT resources? This talk will demonstrate the network capabilities of Ansible network modules to provision Openconfig on Juniper Networks routers with a live demo.
Khelil Sator is een datacenter consultant bij Juniper Networks. Hij is gevestigd in Parijs. In 2007 startte hij bij het bedrijf als pre-sales engineer met een focus op netwerktechnologieën, een voor hem bekende rol. Hij richt zich nu op netwerkautomatisering op basis van open source tools.

Infrastructure as Code: migratie van een SaaS product naar de cloud

Vincent Lesierse

Vincent Lesiere vertelt over de migratie van het SaaS product Exact Online naar de public cloud en hoe automatisering hun daarbij heeft kunnen helpen. Vincent koos voor twee clouds en werkte met Azure ARM en AWS Cloud Formation. Daarnaast zette hij in op Terraform en zorgde tot slot Chef voor de configuratie samen met Packer. Kortom een praktijkgerichte case barstensvol valkuilen, ervaringen en successen.
Vincent is een software architect en een technology enthousiast die gek is op code en met zijn hoofd in de cloud zit. Momenteel werkt hij aan Exact’s cloud product Exact Online waarmee dagelijks honderd duizenden bedrijven succesvol kunnen zijn.

GSM Hacking

Cedric van Bockhaven

Wees gewaarschuwd, data is nooit veilig. Zeker niet voor het Deloitte ‘Hack.ERS’-team dat in september vorig jaar voor de vijfde keer de Global CyberLympics Security Challenge wonnen. Michel en Cedric laten zien wat de gevaren zijn bij het gebruik van telefoons wanneer hackers gegevens kunnen onderscheppen door hun eigen zendmasten op te zetten. Gevoelige data, zoals confirmatiecodes, bankinformatie en wachtwoorden kunnen op die manier worden ingekeken via getapte tekstberichten en telefoongesprekken.
Cedric is een hands-on hacker die houdt van technische uitdagingen. Hij maakt onderdeel uit van het Red Team en voert een breed scala aan security testen uit. Daarnaast houdt hij zich bezig met Capture The Flag events, waarbij teams zich storten op informatiebeveiliging, webapplicatie hacking, netwerk exploitatie, cryptografie en reverse engineering. Cedric is ook een speler in het Hack.ERS team dat in september 2016 voor de vijfde keer de Global CyberLympics Security Challenge won.

Ceph everything!

Jan Jaap Scholing

Wat is Ceph? Is het een hype, een manier van leven, of is het toch gewoon “maar” storage? Met een aantal praktijkvoorbeelden geeft Jan Jaap Scholing antwoord op de vraag wat Ceph is en wat de gevolgen zijn van de keuze “Ja, ik wil Ceph”.
Jan Jaap is senior System and Network Engineer bij Solcon en is gespecialiseerd in business continuity management, virtualisatie, storage en netwerken. Op DHPA TechFest vertelt hij over het doel dat hij nastreeft: Ceph everything!

Standup Comedy

Jacob Spoelstra

Naast inspirerende presentaties en muziek mag er ook gelachen worden. Jacob Spoelstra is als stand-up comedian één van de vaste speler van het Comedy Café Amsterdam. Hij was al te horen op diverse radiostations zoals 3FM, Radio 2 en Radio Veronica en te zien op special op Comedy Central en 101TV. Daarnaast treedt hij op in theaters door heel Nederland en op grote festivals als Lowlands, Laughing Matters en zelfs de EO Jongerendag. Ook speelde hij mee in de Grote Improvisatie Show samen met Tijl Beckand en Ruben van der Meer. Daarnaast is Jacob columnist van Computable en is hij werkzaam in de ICT.

Self-Driving Network: De grote Networking Challenge

Beth Gage

Hoe dragen netwerken bij aan de toekomst van datacenters? We zijn aan het einde gekomen van Moore’s wet. Netwerken, waar we niet meer zonder kunnen in ons leven, zijn statisch, ingewikkeld en omslachtig. Er zijn tal van kansen voor verbeteringen, maar wat is een sterke visie voor de industrie? Hoe kunnen we netwerken veranderen om de razensnelle veranderende wereld bij te kunnen benen en wat is er nodig om “self-driving netwerken” te bereiken? Beth vertelt over de grote netwerk challenge.
Beth Gage heeft in haar 20-jarige carrière in data networking gewerkt in marketing en sales. Nu leidt Beth momenteel het wereldwijde Associate Engineering programma van Juniper Networks en werkt samen met Systems Engineering teams over de hele wereld om nieuw ingenieur talent te vinden en te helpen ontwikkelen. Beth spreekt geregeld met veel passie over innovatie en de kansen voor onze digitale toekomst.

Gamers demand: zero latency

Stefan Ideler

Je zit middenin een game wanneer deze er ineens uitklapt. Wat gebeurt er dan? Het antwoord lijkt eenvoudig: je console vliegt door de kamer en je uit je ongenoegen op social media. Maar wat gebeurt er nu echt? Stefan Ideler vertelt over het hosten van de grootste games en laat je zijn eigenaardige wereld zien die draait om zero latency, datacenters in de woestijn, bugs in netwerkapparatuur en cybercrime.
Stefan is sinds de oprichting van i3D.net in 2004 bij het bedrijf en bekleedt de positie van Chief Technology Officer (CTO). Stefan focust zich op het bouwen en bijhouden van i3D.net’s wereldwijde netwerk, zodat het aan de alsmaar groeiende vraag, van i3D.net’s gaming en Enterprise klanten naar capaciteit, lage latency en betrouwbare connectiviteit, blijft voldoen.

DJ in een dag: workshop Sonic Pi

Menno Keij

Menno Keij experimenteert momenteel met Sonic Pi en ontwikkelt speciaal voor DHPA TechFest een workshop waarin jij je eigen muziek leert programmeren. Join the fun, experimenteer mee en ga aan het einde van de dag naar huis als bevlogen DJ.
Menno produceert sinds 1999 elektronische muziek. Sinds 2005 gebruikt hij Ableton Live en onder de naam Keij heeft hij in vele clubs in Nederland en Duitsland opgetreden. Sinds 2008 deelt hij jaarlijks zijn enthousiasme voor live met duizenden leerlingen op basis- en middelbare scholen in Nederland.Vanaf 2013 organiseert hij samen met Jan van der Gaag, Ableton Brand Manager Benelux, presentaties en hands-on workshops op festivals (ADE, Dance Fair) en conservatoria.

Hands-On Docker: Integratie met Nimble Storage

Jeroen Venema

In de workshop installeer je de integratie tussen Docker en een Nimble Storage array.
Op basis van deze integratie maak je meerdere Docker containers aan om een bestaande applicatie te upgraden. Tijdens deze upgrade ervaar je hoe eenvoudig het is om te werken met snapshots en space efficient clones, rechtstreeks vanuit het Docker interface.
Jeroen is een gedreven IT-professional met een jarenlange ervaring op het gebied van datacenter technologieën. Hij heeft de laatste jaren gewerkt als architect / presales consultant voor een system integrator, waarbij hij technisch verantwoordelijk was voor een portfolio aan clouddiensten. In de rol van Sales Engineer bij Nimble Storage, is Jeroen verantwoordelijk voor inhoudelijk advies aan partners en klanten.

Fuga: our own public cloud based on Open Stack

Daan Porru

Fuga is onze eigen public cloud gebaseerd op Openstack. In deze sessie zullen we uitleggen waarom we hebben besloten onze eigen public cloud te bouwen, waarom we zo enthousiast zijn over Openstack en wat onze focus voor de toekomst is. We geven ook voorbeelden van leuke dingen die jij kunt doen met Openstack en met ons platform.
Daan Porru is geboren in Vénissieux, Frankrijk. Al snel wisselde het gezin Frankrijk in voor het Nederlandse dorp Linschoten nabij Utrecht. Na zijn jeugd studeerde Daan Natuur- en sterrenkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Inmiddels heeft hij Amsterdam ingeruild voor het prachtige Alkmaar waar hij samen met vrouw en kind woont. Daar werkt hij bij de Cyso Group aan Fuga, een OpenStack based public cloud, als Full Stack Engineer.

Hoe bouw je een serverless microservice?

Amer Grgic

Altijd al willen weten hoe je een microservice bouwt zonder zelf servers te draaien? Amer vertelt over de route die hij aflegde en laat zien hoe hij te werk ging met Flask, Zappa & AWS (Lambda, API Gateway & S3).
Amer Grgic is Technical Team Lead bij Tevreden.nl en is samen met zijn team verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op technisch gebied bij Tevreden. Daarnaast is hij geïnteresseerd in alle nieuwe technieken binnen hosting en hoe deze te implementeren.

CloudRecovery

Edo Boxman

Bij traditionele IT gaat het niet om de backup van je data maar om het kunnen recoveren van data. Zo ook in de Cloud , altijd en overal over je data kunnen beschikken onafhankelijk waar het staat, Commvault is Cloudrecovery!

Circular Economy

Stephan Derksen

In tijden waar maatschappelijke items als duurzaamheid en milieu niet langer weg te denken zijn uit het zakenleven, heeft Infotheek een marktleidende positie met haar visie en strategie rondom circulaire economie. Stephan Derksen, Director Strategy & M&A vertelt meer over deze succesformule van Infotheek Group en waarom dit nou juist in de hosting industrie het verschil maakt.
Stephan is verantwoordelijk voor Infotheek Group’s (EUR 350+ mio, 600+FTE) corporate development en uitvoering van Infotheek’s buy & build strategie in heel Europa.

Smart Cities, dumb citizens?

Valerie Frissen


De slimme stad is vooralsnog een mooi toekomstvisioen van een stedelijke omgeving waarin alles en iedereen met elkaar verbonden is. Voor het bedrijfsleven en de overheid biedt die smart city ongekende mogelijkheden: de stad als levend laboratorium en proeftuin voor nieuwe markten en diensten. Voor de stadsbewoners betekent het vooral dat hun gedrag en bewegingen door steeds meer partijen nauwlettend gevolgd worden. In hoeverre profiteren de bewoners van de slimme stad ook van die nieuwe ontwikkelingen? Hoe maken we de slimme stad tot een plek waar het aangenaam toeven is?
Valerie Frissen is naast directeur van het SIDN fonds ook bijzonder hoogleraar ICT & Social Change aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Mede hierdoor, haar huidige adviesfuncties en jarenlange achtergrond bij TNO, beschikt ze over een groot (inter)nationaal netwerk binnen de internet en mediawereld.

Shift Happens 2031

Ruud Veltenaar

Voor ons duikt Ruud Veltenaar in “De toekomst van tech” en stipt onderwerpen aan als robotica, AI, IoT, Big Data, wearables en de impact van tech en dus ook jullie – de technici – op ons leven en werk in het centrum van onze samenleving en maatschappij.
Ruud is een filosoof inspirator ‘serial entrepreneur’ en bijzonder hoogleraar op o.a. London Business School, IBO Business School, MIT, Nyenrode, INSEAD, UvA, VU, TUe, Universiteit Twente, Universiteit Utrecht en IMD. Hij noemt zichzelf een friskijker en dwarsdenker en is een gepassioneerd mens die zich bezighoudt met de trends en ontwikkelingen met impact op onze welvaart, welzijn, leven en werk.

Cloud transformatie: wat betekent het voor jou?

Tony Krijnen

We realiseren het ons vaak niet eens hoeveel invloed technologie heeft op ons. Met al deze ontwikkelingen is het nog nooit zo gemakkelijk geweest om iets te creëren. Miljoenen mensen gebruiken miljoenen apps die allemaal voor een disruptie zorgen. Al deze ontwikkelingen scheppen een nieuwe generatie die anders denkt, anders beslissingen neemt en anders wil werken. Ben jij er klaar voor? Met aansluitend een korte Hololens demonstratie door Social Brothers.
Tony Krijnen werkt voor Microsoft Nederland in het Nederlandse hosting partner team. In deze functie helpt hij partners met het Cloud Solution Provider-programma (CSP) en met hun strategie. Daarnaast geeft Tony technische presentaties en demonstraties op vakbeurzen, evenementen en partnersessies. Tony werkt nu 22 jaar bij Microsoft en heeft uitgebreide kennis van de Microsoft Cloud Solutions, het Microsoft Cloud OS, Office 365, Windows Servers, Systeem Center producten en het Mobiliteitsplatform.

Medische kennis toegankelijk maken

Andra Waagmeester

Voortschrijdend inzicht leidt ertoe dat steeds meer ziektes behandelbaar worden. Toch sterven er soms nog mensen aan behandelbare ziektes doordat die (publieke) kennis niet toegankelijk was. Er zit nog veel medische kennis gevangen in “data silo’s”. Andra Waagmeester gaat de uitdaging aan en wil bestaande kennis toegankelijk maken voor iedereen.
Andra is data scientist en houdt zich met zijn bedrijf Micelio bezig met het ontsluiten van data via het semantic web. De focus van het werk ligt op de biomedische en agrarische sector.

The Doors Absolutely Live

The Doors Absolutely Live neemt je mee op een muzikale trip naar de jaren 60 en 70 rockmuziek met psychedelische melodieën en
poëtische teksten. De band staat garant voor een intense show. Een must voor iedereen die warme herinneringen bewaart aan de meer dan legendarische band uit Los Angeles. “There are things known and there are things unknown, and in between are The Doors”

Duaal studeren

Marcel Schilders

Als je in de hostingsector komt werken help je mee bij het opzetten en onderhouden van een goede hostinginfrastructuur. Dat is nodig voor de snelgroeiende wereld van webshops, web-bureaus, de mediasector, online software aanbieders en de overheid die in de cloud werken. Met de Cloud IT Academy willen we meer jong IT-talent naar onze zeer innovatieve en snel groeiende hosting sector trekken. Daarom bieden we een beperkte groep studenten een hoogwaardige duale HBO opleiding System and Network Engineering.

Hands-On: Object Storage easy as 1-2-3, including erase coding

Rolf Overwijk

Infotheek Group presenteert een gesimplificeerde reis binnen en naar object storage. Geen angst meer voor dataverlies of performance degradatie door falende storage devices. Schaalbaarheid en duurzaamheid is het devies. Ervaar zelf hoe eenvoudig de oplossing is.

Chalk & Talks

Jan van der Elst

Chalk & Talk: Modern Workplace: werkplek uit de Cloud
Op het aangrenzende terras van de Microsoft Academy zal Jan van der Elst zijn kennis delen over de moderne werkplek. In een discussie stelt hij jou de vraag “We moeten niet harder gaan werken, maar slimmer! Hoe kan een moderne (cloud) werkplek hierbij helpen?”
Chalk & Talk: Hoe ziet een moderne ICT organisatie eruit?
Op het aangrenzende terras van de Microsoft Academy zal Jan van der Elst zijn kennis delen over Digitale Transformatie, waar iedere organisatie mee te maken heeft. Digitaal is de nr1 prioriteit van menig CEO. Hoe kan de IT organisatie (IT bedrijf of IT afdeling) haar klant optimaal door de Digitale Transformatie leiden?
Jan van der Elst is 35 jaar en is woonachtig in Arnhem. Als student heeft hij Informatica en Informatiekunde gestudeerd maar tegelijkertijd werkte hij naast zijn studie ook in de IT sector. Zodoende is hij nu zo’n 20 jaar werkzaam in de ICT sector. Sinds kort is hij in dienst bij Microsoft waar hij partners en klanten helpt met hun Cloud Workspace. Voor Microsoft werkte hij o.a. 10 jaar in een IT Consultancy bedrijf.

Hacking the Internet of Things for Fun and Profit

Ruben van Vreeland

De gecombineerde wereld van IoT heeft een nieuwe fase bereikt, de aangesloten apparaten zijn veranderd van controlesystemen voor de industrie naar de stad waarin we wonen en de privacy van onze huizen. Nu alles is aangesloten, kunnen we gadgets en apparaten misbruiken voor doeleinden waarvoor ze niet oorspronkelijk werden gebouwd. Wat gebeurt er als deze apparaten worden misbruikt en ze tegen ons worden ingezet? Ruben vertelt over aanvallen, 0-days en Proof of Concepts die een Internet of Shit aantonen. Hiervoor gebruikt hij OWASP’s gloednieuwe top 10 om apparaten aan te vallen.gsprocessen op management vlak.
Ruben is ethisch hacker en adviseerde grote organisaties als LinkedIn, eBay, Marktplaats, Indiegogo en ElasticSearch. Op zijn negende begon hij met programmeren en toen hij op zijn 14de zo’n beetje alle web applicaties had gekraakt, werd hij security consultant. Nu staat Ruben aan het hoofd van BitSensor, door IBM geselecteerd als top 10 startup in de wereldwijde SmartCamp competitie, en is hij een graag gezien spreker op events als Hack In The Box.

Max Poolman

Singer Songwriter

Max Poolman is een “geboren en getogen” Amsterdamse singer-songwriter. Zijn muziek gaat over het leven, persoonlijke gebeurtenissen en de liefde. Door de manier waarop hij zijn muziek live ten gehore brengt wordt de luisteraar extra meegenomen in dit gevoel. Een jaar geleden is hij begonnen met het schrijven van eigen werk en daarmee treedt hij regelmatig op. Momenteel werkt hij aan een EP die hopelijk dit jaar nog uitkomt.

GSM HACKING

Michel van Veen

Michel is binnen Deloitte verantwoordelijk voor het leiden van security test projecten. Voor klanten in verschillende sectoren is hij het eerste aanspreekpunt. In deze rol houdt hij zich bezig met het vaststellen van de juiste testaanpak, het leiden van de testwerkzaamheden, de dagelijkse afstemming met de klant en het uiteindelijk zorgen voor een gedegen en begrijpelijke rapportage. Binnen het Cyber Operations team van Deloitte is Michel daarnaast verantwoordelijk voor het verzorgen van presentaties, gastcolleges en demonstraties. Hij heeft bijna 6 jaar werkervaring in IT waarvan 3,5 jaar als Ethisch Hacker, en is CEH en CISSP gecertificeerd.

Dagvoorzitter

Hermen van Dalen

Hermen van Dalen heeft meer dan 18 jaar ervaring binnen IT in de breedste zin van het woord. Hij is begonnen als Sales Engineer en vervolgde zijn loopbaan als Manager Product Management, Managing Director en heeft nu rol van Solutions Director bij Dell. Daarnaast bekleedt Hermen bij Dell de rol van Cloud lead en is daarmee mede initiator van diverse Cloud initiatieven voor en door Dell.
Hermen heeft een schat aan ervaring op het gebied van infrastructuren, interconnecties en datacentra. Daarnaast begeleidt hij met zijn teams klanten, direct of indirect, met infrastructuur advies tot desgewenst noodzakelijke veranderingsprocessen op management vlak.

Chalk & Talks

Herman Keijzer

Chalk & Talk: Wat is nieuw in server 2016 (software define datacenter)
Op het aangrenzende terras van de Microsoft Academy zal Herman Keijzer zijn kennis delen over software define datacenters. Herman geeft een korte uitgleg over de software define bouwstenen die in windows server 2016 aanwezig zijn.

Chalk & Talk: De hybride cloud: Azure Stack
Op het aangrenzende terras van de Microsoft Academy zal Herman Keijzer zijn kennis delen over de hybride cloud: Azure Stack. Hij geeft antwoord op de vraag: “wat betekent Azure in mijn datacenter”?
Herman Keijzer is een ben een technisch junky. Binnen microsoft werkt hij in de hosting en managed service provider spectrum als partner technology strategist. Zijn belangrijkste focusgebieden zijn de public, private and hybrid cloud. Voordat hij bij Microsoft startte, werkte hij o.a. bij Swisscom KPN.

Hands-On: Object Storage easy as 1-2-3, including erase coding

Werner Broekhuizen

Infotheek Group presenteert een gesimplificeerde reis binnen en naar object storage. Geen angst meer voor dataverlies of performance degradatie door falende storage devices. Schaalbaarheid en duurzaamheid is het devies. Ervaar zelf hoe eenvoudig de oplossing is.

Azure Overview/Fundamentals

Jan Depping

In deze sessie kijken Herman Keijzer en Jan Depping naar de opzet van Microsoft Azure; uit welke belangrijke bouwstenen bestaat dit platform en welke mogelijkheden biedt het?

Moderator

Ruud Alaerds

Ruud heeft meer dan 25 jaar ervaring in de IT sector. Hij heeft verscheidene managementrollen gehad bij technologiebedrijven en marketingadvies organisaties. Hij is afgestudeerd in planologie en stedenbouwkunde maar koos na zijn studie voor een andere sector. Ruud houdt van sport, waaronder badminton en squash. Hij is gek op alles wat met technologie te maken heeft. Een belangrijke eigenschap voor DHPA is zijn brede marktoriëntatie. In zijn rol als directeur is hij verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen DHPA.

Hewlett Packard Enterprise… nieuws uit de Labs en praktische tips

Arno Keller

In zijn presentatie vertelt Arno Keller waar HPE Labs momenteel aan werkt en wat Service Providers daaraan hebben. Een kijkje in de keuken van de toekomst dus. Ook komen ontwikkelingen als het “large scale” beheren van firmware met iLO Amplifier Pack aan de orde én nieuwe oplossingen voor datacenter networking. Komt dat zien, zouden wij zo zeggen!
Arno Keller is binnen HPE het technisch geweten als het gaat om oplossingen voor Service Providers en werkt dagelijks aan het bouwen van oplossingen voor deze partijen.

Advanced Threat Protection

Erwin Schurmann

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn: onlangs vond een wereldwijde ransomware aanval plaats (WannaCry). Ook in Nederland werden bedrijven getroffen, waaronder parkeerbedrijf Q-Park. Erwin kijkt de naar de actualiteit, legt uit hoe je zulke threats voorkomt en hoe je je organisatie kunt beschermen met behulp van de Fortinet Security Fabric.

De coolste hardware in je infrastructuur

Guido Trampe

Leer meer over Nimble Storage: de coolste hardware in je infrastructuur.

FUGA: OUR OWN PUBLIC CLOUD BASED ON OPEN STACK

Tjebbe de Winter

Fuga is onze eigen public cloud gebaseerd op Openstack. In deze sessie zullen we uitleggen waarom we hebben besloten onze eigen public cloud te bouwen, waarom we zo enthousiast zijn over Openstack en wat onze focus voor de toekomst is. We geven ook voorbeelden van leuke dingen die jij kunt doen met Openstack en met ons platform.
Tjebbe de Winter heeft kunstmatige intelligentie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en is daarna terug naar Alkmaar verhuisd. Tjebbe is binnen Cyso technisch directeur en verantwoordelijk voor het operations team. Hij is goed in het combineren van technische designs met realistische financiële en economische restricties, wat hem in staat stelt om kennisintensieve, vooruitstrevende diensten te implementeren. Zijn motto is: “Technische oplossingen moeten het de klant makkelijker maken.”

eBay Classifieds Group Cloud Implementation

Maarten Moerman

Maarten will be talking about the road to the cloud, why did eCG move to the cloud and what challenges did they face. Automation is key in this journey.
Maarten Moerman, an industry expert in the field of internet/networking, is responsible for managing the network team of the eBay Classifieds Group. His team consists of teams based out of Amsterdam, Berlin & Toronto.

Maarten’s talents are in building an efficient team and maintaining a great culture within that team. His experiences from the past as a developer and a system administrator help him building bridges between teams and finding optimum solutions for infrastructures.

PARTNERS