DHPA TechFest: een dag vol uitersten

Dit jaar stond DHPA TechFest bol van vernieuwing. Nieuwe ruimtes, nieuwe contests én bijpassende records, een flinke diversiteit aan presentaties en meer vermaak. Ook nieuw was het briesje bij golfbaan Naarderbos, een aangename verrassing. Het enige wat niet veranderde, was de sfeer: als vanouds gemoedelijk.

Ruud Alaerds, directeur van DHPA, opende TechFest met de boodschap die iedereen als muziek in de oren klonk. “Ga netwerken, leer van elkaar en vooral: have fun!” Dat lieten de 520 aanwezigen zich geen tweede keer zeggen, zo bleek de rest van de dag.

De nieuwe DDA Datavloer bleek een groot succes – regelmatig stond de vloer vol voor inspirerende en informatieve presentaties. De toevoeging van datacenters aan TechFest is logisch, aldus Eline Stuivenwold van de Dutch Data Center Association. “De verenigde Nederlandse datacenters kunnen natuurlijk niet ontbreken op een event voor techies.”

Blijven leren

Platinum partner Microsoft was met een flinke delegatie aanwezig. Dat was niet voor niks, aldus Tony Krijnen, die tijdens zijn presentatie liet zien hoe cloud en IoT tot disruptie leiden. ‘TechFest en zijn voorganger TechDay zijn al jaren een mooie mix van inhoud, bijpraten met oude bekenden en kennismaken met studerend jong talent. Blijven leren is een rode draad tijdens deze dag. Dat is ook voor Microsoft belangrijk. We hebben dan ook verschillende opleidingsprogramma’s, bijvoorbeeld over Azure. Het maakt niet uit hoe oud je bent in deze branche: je moet voorkomen dat je een oude server wordt en wordt afgedankt.”

Team Microsoft @ DHPA TechFest

Ook Robbert Jan Ponsen van platinum partner VMware benadrukte dat de mix van technische inhoud, ludieke activiteiten en informele sfeer TechFest tot een event in de buitencategorie maakt. “Dit is de community van VMware. Op die ene dag in het jaar waar die hele community bijeen komt, kunnen we niet ontbreken. Niet alleen vanwege de sfeer en de activiteiten, maar ook om te laten zien dat we meebewegen met hosting- en cloud providers. We staan natuurlijk bekend vanwege onze hypervisors. Maar we hebben veel meer technologie en kennis in huis, zeker ook voor multi cloud oplossingen. Dat willen we graag uitdragen.”

Team VMware @ DHPA TechFest

Nieuwe records tijdens de Cloud Olympics

De Deploy Contest van Dell EMC zorgde voor een competitieve, technische wedstrijd. Ook werd out-of-the-box denken getest in de VR Escape Room. Dit bleek een echte uitdaging, want slechts twee van de vijf teams wisten op tijd te ontsnappen.

Het NK Serverwerpen leverde tevens twee primeurs op: tijdens de voorrondes werd er voor het eerst in de historie van het event een server over de hekken aan de zijkant van de baan gegooid. Nietsvermoedende toeschouwers schrokken wel even toen ze 15 kilo metaal op zich af zagen komen.

Winnaar NK Serverwerpen 2018

Daarnaast werd het all-time record verbroken door Ernie Sophia van Interxion. In de finale gooide de debutant zonder moeite 13 meter ver. In de voorrondes wist hij het baanrecord al op zijn naam te schrijven door voor het eerst buiten de baan te gooien: 16,3 meter. “Toen ik de competitie zag, wist ik: dit wordt een makkie”, zei het natuurtalent na de overwinning. Trainen was dan ook niet nodig aldus Ernie. “Volgend jaar doe ik weer mee, dan mag de baan wat langer.” Dat belooft veel goeds voor de toekomst van het NK – alle techneuten zijn wakker geschud en staan ongetwijfeld op scherp!