Terugblik: DHPA TechFest positief ontvangen

We kunnen terugkijken op een geslaagde en zonovergoten eerste editie van DHPA TechFest. Na 6 maanden werken stond op 17 mei jl. het event als een huis. Met meer dan 600 inschrijvingen kan ik niet anders dan zeggen dat de hechte cloud en hosting markt het event – na een jaar van stilte – wederom heeft omarmd. Gelukkig maar, want waar anders ontmoet de branche elkaar?

Het programma van de dag was overvol, visionaire sprekers als Ruud Veltenaar werden afgewisseld door experts van o.a. Deloitte, Fortinet, Microsoft, Juniper Networks, Micelio en SIDN Fonds. Er was stand up comedy en volop muziek. Ruud Alaerds, directeur van DHPA over het programma: “Zelf was ik moderator van de Microsoft Academy Stage en heb mij samen met het gros van de aanwezige MBO studenten verdiept in wat er nu en in de toekomst gebeurt in onze sector. Gedurende de dag heb ik meerdere keren gehoord “wat moet ik kiezen, als ik naar deze sessie ga mis ik een andere”. En dat was precies onze bedoeling, als je alles kunt bijwonen lijkt dat ideaal maar is het ook misschien eentonig. Ik geef de bezoeker graag een keuze, en het gevoel van iets te moeten missen geeft in dit geval aan dat we met de aangeboden onderwerpen goed zaten”.

DHPA Awards

Dit jaar reikten we voor het eerst vier DHPA Awards uit, de start van een traditie die we graag in stand houden. Na een nominatie en stemronde stonden tijdens TechFest de volgende winnaars op het podium: Bart Vrancken, Unix en Windows Engineer bij BIT werd benoemd tot Cloud Engineer van het jaar. Bart Veldhuis, Cloud Architect bij Weolcan kreeg de titel Persoonlijkheid van het jaar. De eervolle vermelding Vendor van het jaar werd veroverd door RealTime Register en tot slot reikten wij een aanmoedigingsprijs uit aan VMware. “VMware verdient een steuntje in de rug” aldus Sven Visser, voorzitter van DHPA. Hij vervolgt: “VMware werd door verschillende cloud en hosting providers genomineerd omdat ze na 8 jaar het vCAN programma nu echt op waarde schatten”.

Ging er dan helemaal niets mis?

We hebben ons op één puntje verkeken. Als bezoekers om 12 uur massaal in de rij staan om binnen te komen dan moeten we misschien het eindprogramma eerder starten. Voor degene die het afsluitende feestje met The Doors Absolutely Live hebben gemist: zonde, de band was weergaloos, het koelde voor het eerst op de dag een beetje af en met de ondergaande zon op de achtergrond en een biertje was het goed toeven op het voorterras. Verder zorgen we voor een volgende editie voor een berg extra sateetjes.

Voor herhaling vatbaar

De bezoekers beoordeelden TechFest 2017 zeer positief, een uitkomst dat het harde werken van de afgelopen periode meer dan beloont. Voor herhaling vatbaar dus wat ons betreft, en als we kijken naar het percentage 86% van de bezoekers dat gezegd heeft terug te willen keren in 2018 lijkt dat ook zeer zeker te gebeuren. Ruud besluit: “DHPA TechFest was gaaf. Maar zoiets doe je alleen maar met een goed en leuk team en enthousiaste sponsoren: Infotheek, Microsoft, Juniper Networks, Hewlett Packard Enterprise, Nimble Storage, Fortinet, Commvault, Huawei, Ynvolve, SUSE, Kingston, Veeam, Infradata, Eset Nederland en Guardian360. Bedankt voor jullie vertrouwen en tot volgend jaar!”.